15 martie 2013

Varza calita cu mamaliguta si carnati


Hmm, mancare clasica veti spune. Dar cat de buna poate fi, va puteti da seama doar incercand-o. Reteta este cat se poate de simpla, ieftina dar si gustoasa. Asadar hadeti sa ne apucam de treaba!


INGREDIENTE:
  • 1 kg varza 
  • 1 ceapa
  • 4 lg ulei
  • 1 lgt boia dulce
  • 50 ml bulion
  • 3 cani apa
  • 3 frunze de dafin
  • cimbru
  • sare, piper
PREPARARE:
Spalam varza, o tocam fin si apoi o frecam cu sare pentru a se muia putin. Punem ceapa la calit intr-o tigaie in putin ulei pana devine sticloasa. Separat punem varza intr-o tigaie adanca in care adaugam apa si lasam sa fiarba. Condimentam cu sare(daca mai este nevoie), piper, cimbru si boia dulce. Amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda de tigaie. Dupa ce varza s-a inmuiat adaugam bulionul, ceapa calita si frunzele de dafin. Dam la cuptor pentru o jumatate de ora pentru a prinde o culoare frumoasa si a se patrunde bine. Separat se frig niste carnati in tigaie in putin ulei incins, pe toate partile, pana capata o crusta. Cand e gata varza se poate servi alaturi de mamaliguta si carnatii fripti in prealabil.
Sper sa va fie de folos reteta si va doresc pofta buna! :-)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.