14 martie 2013

Salata de vinete cu maioneza


Salata de vinete era nelipsita de pe masa de sarbatori de la mine de-acasa. Mama obisnuia sa pregateasca mereu salata si noi sa o mancam cu drag. De data asta pot sa spun ca i-am adus ceva imbunatatiri prin faptul ca am adaugat maioneza, ceea ce o face mai gustoasa si mai aspectuoasa. Sper sa va placa si sa o incercati si voi!


INGREDIENTE:

Salata:

  • 2 vinete
  • 1 ceapa 
  • ulei
  • sare
Maioneza:
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • lamaie
  • mustar
  • 1 praf de sare
PREPARARE:

Se iau cele doua vinete coapte, curatate si spalate (eu le-am avut pastrate la congelator) si se aseaza pe un platou de lemn si se toaca marunt cu un tocator de lemn pentru a nu se oxida sau inegri. Ele se aseaza intrun vas de yena, se sareaza, se adauga putin ulei si se amesteca. Separat se toaca ceapa marunt si se pregateste o maioneza . 

Pentru maioneza rapida se poate folosi un singur ou crud care se va mixa cu mixerul la viteza mare, peste care se adauga treptat, cate putin uleiul si un praf de sare. Dupa ce compozitia este suficient de inchegata se adauga putina zeama de lamaie si o lingurita de mustar. Se continua mixajul si la final se potriveste de sare/mustar/lamaie dupa gust.
La final se amesteca ceapa cu maioneza si se adauga peste vinetele tocate. Se continua sa se amestece pana cand maioneza se intrepatrunde cu vinetele. Salata va capata o culoare frumoasa albicioasa.
Se poate servi ca aperitiv sau alaturi de un fel de mancare.
Pofta buna! :-)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.