15 martie 2013

Ciorba de legume cu galuste


Ciorba cu galuste? Am zis s-o fac si pe asta si sa incerc sa o fac singurica. Galustele mele au iesit pufoase si delicioase exact asa cum mi-am dorit. Ciorba, printre preferatele mele mancaruri, nu numai ca e sanatoasa dar si foarte satioasa. De aceea vreau sa o incercati si voi. Sa trecem la treaba!
INGREDIENTE:
Ciorba
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 2-3 ardei
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 3 linguri bulion
  • patrunjel
  • delikat
  • sare, piper
Galuste
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 8-9 linguri gris
  • sare
PREPARARE:
Spalam legumele si apoi le taiem marunt...
Intr-o oala adanca punem intai legumele la fiert in putina apa si ulei pentru a se cali si acoperim cu un capac.
Cand sunt aproape fierte adaugam 1,5 l apa si bulionul.
Intre timp pregatim galustele astfel: separam ouale - albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste spuma de albus si amestecam. Adaugam apoi grisul in ploaie lingura cu lingura si omogenizam pana se formeaza bile inchegate din aluat.
Dam focul mic si adaugam o cana de apa rece in ciorba. Astfel evitam taierea galustelor. Cu lingurita uda luam din compozitie si o adaugam in ciorba cu grija. De preferat este sa se faca acest procedeu intr-un vas separat de legume pentru a evita ruperea galustelor sau descompunerea lor in ciorba.
Lasam totul sa mai firarba la foc mic pentru aprox 15 minute. Incercam galustele daca sunt fierte suficient. 
La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat. Potrivim ciorba de sare si piper si luam de pe foc.

Pofta mare! :-)







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.