24 martie 2015

Mancare de spanac


Ingrediente:

- 1 kg de spanac
- 1 ceapa
- 2 linguri de smantana
- 2 linguri de ulei
- 2 catei de usturoi
- apa
- sare si piper

Mod de preparare:

Spanacul se spala bine si se curata de pamant. Se pune un vas cu apa la fiert si cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga spanacul. Se lasa la oparit pentru 2 minute. Se scurge apoi de apa intr-o strecuratoare. Se pune apoi intr-un vas cu apa rece pentru a-si mentine culoarea verde si apoi iar se strecoara. Ulterior se toaca marunt cu un cutit.
Intre timp se pune o tigaie pe foc cu ulei si se pune ceapa la calit, adaugam si putina apa pentru a fierbe inabusit. Dupa ce s-a calit se amesteca cu spanacul. Se adauga smantana, usturoiul pisat, sare si piper. Se amesteca totul foarte bine si apoi se serveste.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.