20 martie 2015

Cartofi frantuzesti



INGREDIENTE

1 kg cartofi
250 mg smantana
100 ml lapte
5 oua
cascaval
unt
sare


MOD DE PREPARARE:

Cartofii se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Trei oua se fierb ca sa fie tari. Dupa ce fierb cartofii se las sa se raceasca, se curata si apoi se taie felii. Ouale se decojesc si apoi se taie rondele. 
Separat amestecam smantana cu cele doua oua crude si laptele.
Ungem un vas cu putin unt, adaugam un strat de cartofi taiati rondele, un strat din ouale taiate. Condimentam cu un praf de sare. Adaugam jumatate din compozitia cu smantana, oua si lapte. Radem cascaval deasupra.
Adaugam al doilea strat de cartofi, un praf de sare, cealalta jumatate din compozitia cu smantana si cascaval ras.
Dam totul la cuptor pentru 30 de minute. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.