6 ianuarie 2015

Pizza de casa

Ingrediente:
- 350 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura de zahar
- 1/2 lingurita de sare
- 225 ml apa calduta
- topping: salam, cascaval

Mod de preparare:
Intr-un vas mic punem drojdia, adaugam apa calduta si zaharul si amestecam. Lasam amestecul pentru 15 minute sa faca spuma.
Intr-un vas incapator cernem faina si in mijlocul ei turnam amestecul de drojdie, zahar si apa. Adaugati si uleiul, incepand sa amestecati totul cu o lingura. Incepeti sa framantati aluatul pana nu se lipeste de maini cateva minute.
Lasati-l la crescut pentru 30 minute in vasul acoperit la loc cald.
Dupa ce a trecut timpul se intinde pe masa cu sucitorul pana se formeaza o foaie in functie de tava pe care o aveti. Se aseaza apoi in tava, se inteapa cu o furculita din loc in loc si se aseaza toppingul. Acesta poate fi: cascaval, salam, masline, ciuperci, ardei, sunca etc.
Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.