Cu siguranta daca vi se face pofta de ceva dulce checul e una din cele mai comode si rapide solutii de a va bucura de o prajitura facuta in casa. Bunica mea m-a invata sa fac chec atunci cand eram mica iar acum si eu la randul meu vreau sa va impartasesc si voua cum il puteti prepara. Va invit sa incercati!
Ingrediente:
- 4 oua
- 200 g. faina
- 200 g. zahar
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- 4 linguri ulei
- 1 zahar vanilat
- 1 praf sare
Separat amesteca galbenusurile cu uleiul si incorporeaza-l in ele pana devin ca o crema.
Omogenizeaza cu grija albusurile cu galbenusul cu o spatula, prin miscari de sus in jos fara a pierde aerul din compozitie. Cu o sita cerne faina cu praful de copt peste compozitie si continua sa amesteci lejer. Ia jumatate din compozitie si pune cacaoa (pe care ai amestecat-o inainte cu putina apa sa devina cremoasa). Aseaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt intai partea alba apoi deasupra partea din cacao. Cu o furculita joaca-te deasupra usor pentru un efect marmorat. Da totul la copt pentru 30-40 min pana ce trece testul cu scobitoarea iar apoi lasa-l sa se racoreasca.
Rezultatul? Un chec pufos si usor!
Pofta buna dragilor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.