Iata ceva dulce atat de usor de facut de voi acasa. Tiramisu este o prajitura usoara, cremoasa, savuroasa. In seara asta a fost vedeta din bucataria mea! Va invit sa cititi reteta si sa incercati si voi acasa sa preparati acest desert simplu dar delicios! Pasii sunt usor de urmat si am incercat sa va arat reteta in imagini. Sper sa va placa!
Ingrediente:
- 200 g. piscoturi
- 250 g. mascarpone
- 250 ml. cafea
- 5 linguri zahar
- 3 oua separate
- 2 linguri cacao
- esenta rom
- 1 praf sare
Preparare:
Ia un vas in care sa poti bate albusurile si putina sare
cu mixerul, pana devin spuma si isi dubleaza volumul. Adauga apoi
treptat jumatate din zahar, lingura cu lingura si continua sa mixezi
pana cand spuma devine tare si lucioasa.
Separat ajuta-te de mixer si peste galbenusuri adauga treptat restul
de zahar pana compozitia capata o culoare albicioasa si un aspect
cremos. Peste, pune cutia de mascarpone si amesteca totul pana se
incorporeaza ingredientele.
Intr-un vas de sticla pune piscoturile, inmuiate putin unul cate
unul, in cafeaua pregatita mai inainte. E nevoie de cateva secunde sa le
imbibi in cafea fara ca acestea sa se moaie tare.
Peste piscoturi pune jumatate din crema obtinuta si presara o lingura cacao peste. Adauga urmatorul strat de piscoturi si la final adauga cealalta jumatate din crema.
Cu o sita presara uniform cacao deasupra.
Peste piscoturi pune jumatate din crema obtinuta si presara o lingura cacao peste. Adauga urmatorul strat de piscoturi si la final adauga cealalta jumatate din crema.
Cu o sita presara uniform cacao deasupra.
Platoul se pune in frigider si se tine cateva ore...Urmeaza sa fie servit cu pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.