Va invit sa descoperiti clatitele pe care le prepar cu mult drag de fiecare data cand imi e pofta. Pasii sunt simpli de aceea va invit sa ii urmam impreuna si sa preparam niste clatite delicioase de care nu va veti mai satura.
Ingrediente:
- 125 grame de făină (1 pahar)
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 100 ml apa sau apa minerala
- 30 grame unt topit (2 linguri)
- 1 praf de sare
- ulei pentru prăjit
Preparare:
Ouăle se amesteca cu faina, într-un bol pana se omogenizeaza. Adăugaţi treptat
laptele şi apa minerala. La urma se adauga sarea şi untul şi se amesteca
până când se obţine un aluat subţire şi cremos ca smantana. Lăsaţi
aluatul să se odihnescă putin.
Încingeţi tigaia pe aragaz, ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi putina compozitie. Rotiţi tigaia, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii. Desprindeţi marginile clătitei şi întoarceţi-o daca observati ca este aurie. Coaceţi-o şi pe cealaltă parte. Continuaţi la fel cu restul aluatului si asezati clatitele pe o farfurie, una peste alta, sa se racoreasca. Dupa ce terminati toata compozitia incepeti sa umpleti clatitele. Eu le umplu cu branza sau gem de prune, de gutui. Ele fie se ruleaza, fie se impaturesc.
Va doresc sa le incercati cu incredere si sa aveti pofta buna!
Încingeţi tigaia pe aragaz, ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi putina compozitie. Rotiţi tigaia, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii. Desprindeţi marginile clătitei şi întoarceţi-o daca observati ca este aurie. Coaceţi-o şi pe cealaltă parte. Continuaţi la fel cu restul aluatului si asezati clatitele pe o farfurie, una peste alta, sa se racoreasca. Dupa ce terminati toata compozitia incepeti sa umpleti clatitele. Eu le umplu cu branza sau gem de prune, de gutui. Ele fie se ruleaza, fie se impaturesc.
Va doresc sa le incercati cu incredere si sa aveti pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.